lördag 23 mars 2013

Lev väl

brukar jag avsluta inläggen med, i dag blir det inledning också!


Brittiska forskare har gjort den första studien över livets svanesång på jorden.
Enligt studien går allt liv på jorden under om 2,8 miljarder år och bara mikrober finns kvar.

Allt högre liv, som människan till exempel, har utplånats långt tidigare!

Redan inom en miljard år kommer den genomsnittliga temperaturen på jorden att vara 50 plusgrader!

Då har människan givit upp för länge sedan, bara vissa växter kvar!
Baciller och mikrober klarar sig ett tag till.

Vår tid på jorden, 79 till 84 år, är ganska kort.
Varför måste vi då krångla till det och göra livet svårt för oss själva?
Det har jag undrat många gånger!

Nu blev det djupt men vad jag vill säga är:

Ta vara på den tid ni har
o
Lev väl!

6 kommentarer:

  1. Några grader av den värmen skulle jag tacksamt ta emot just nu... Kram

    SvaraRadera
  2. Härrör har du ett par som tycker det är det allra viktigaste som finns att leva efter sentensen. Lev idag och när du lever, imorgon kanske du ligger där med näsan i vädret. Summan av det är väl ändå att kunna göra det man vill och med den man gillar när man fortfarande kan. Det är jätteviktigt tycker vi. Man kan fortare än man tror bara sitta där och inte veta, eller kunna något. Inte se skillnad mellan sommar och vinter. Huh så hemskt. Svärmor lever ju så och tycker det är botten, men hon blev ju 97 för några veckor sedan. Men till vilken nytta? När hon fyllde år kände hon inte igen barnbarn. Inte ens favoriten. Det är riktigt tragiskt, därför måste man resonera som vi gör. Där träffade du på spiken. Lev väl du också och ta fram blåslampan i helgen. Kramar 3 M

    SvaraRadera
  3. Ja, vi människor har nog en tendens att överdriva vår betydelse en del... I det stora hela är vi något som bara gäster en liten obetydlig planet en stund. Men, eftersom vi fått förmågan att uppskatta livet, så ska man väl passa på och göra det bästa av det! :)

    SvaraRadera
  4. Ja du Lennart, om vi finge leva, skulle vi inte behöva vänta så länge, på långa när. Vi kan helt enkelt inte köra på som vi gör idag och gömma huvudet i sanden och tro att allt löser sig. Jag läser min Bibel varje dag, och tror på det som står där. Där finns också svaret på, att allt kommer att gå under eller förvandlas.
    Jesaja 51:6, Jorden skall slitas ut som en klädnad. Våra kläder håller inte så länge nu för tiden, det vet vi. Samma sak gäller för vår jord. Kram.

    SvaraRadera
  5. Vilket lämpligt ämne för dagens blogg. Idag, när vi har en hel timme på oss att sitta i mörkret och bara fundera över sådana frågor, för ni släcker väl ner allt mellan 20.30-21.30?

    SvaraRadera
  6. Håller med dej...ta vara på livet. Åk ut med husbilen...det är livet:))) Kram

    SvaraRadera