onsdag 6 mars 2013

115 år

fyllde hon, som anses vara världens äldsta dam, i går!

Misao Okawa firade med sushi!

Medellivslängden har stigit även i Sverige, och väntas också fortsätta att stiga!
Sverige ligger på plats 16  när det gäller medellivslängd år 2012!

Toppar gör Monaco med 85,74 för män och 93,77 för kvinnor!
Misaos hemland Japan ligger på tredje plats med 80,57 respektive 87,43!

Sveriges siffror är 78,86 respektive 83,63!

Ett stort problem är hur pensionsfonderna skall räcka till för en dräglig pensionärstillvaro under en allt längre livstid. De som inte har bra tjänstepension får det väldigt magert!

Politikerna verkar inte riktigt våga ta tag i frågan på allvar.
Om man undviker frågan kommer problemet att växa kraftigt vilket rimligen borde få politikerna att inse problemet och ta sig samman blocköverskridande!
Samla riksdagen bakom nödvändiga åtgärder!
Det finns andra frågor att ta politiska poäng på!

Att pension, som är uppskjuten lön, beskattas högre än vanlig lön gör inte saken bättre och är inget annat än en stor skandal!
Den största skamfläcken vi har inom skattesystemet!
Vi pensionärer är många men alldeles för tysta! Vi borde kunna tvinga fram en rättelse av denna stora orättvisa!

Lev väl!


4 kommentarer:

  1. Oj... 115 år - det är inte illa!
    Håller med dig i allt... man undrar hur de har tänkt...
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag blir också upprörd över att pensionen är låg. Sen är vi alldeles för tyskta. Känns som att man gett upp.Det spelar ingen roll vad man säger, så har dom ändå bestämt hur det ska vara. Att sparka på dom som redan ligger. Det är verkligen super orättvist!! Kram

    SvaraRadera
  3. Det är nog bra att jag jobbar trots allt, trots att bäst före datum inte gått ut. Fast så gammal som inlägget speglar, kommer jag aldrig att uppleva, tror jag i alla fall. Kram från oss.

    SvaraRadera
  4. Ibland tycker vi inte det är en ynnest att bli så gammal, klart att är man vid sina sinnena fulla bruk då är det väl OK, men är man inte med i vad som händer runt omkring en då ifrågasätter vi det verkligen är rätt, men vi kAn ingenting göra åt det. Tyvärr sitter ju många gamla och inte ensvet om det är sommar eller vinter, dag eller natt. Än mindre vad som sker runt dem. Kommer inte ihåg nästan någon eller något. Det är inte kul och ingen ynnest. Att pensionssystemet är totalt kass det vet ju alla, men ingen gör något eller lyssnar hur mycket pensionörsorganisationerna gravar och försöker. Det är verkligen en skamfläck för hela skattesystemet. Kram 3 M

    SvaraRadera