torsdag 3 januari 2013

Hundägare

ska ha en riktig känga!

Se ned, inte upp, det får man göra nu!

Efter flera dagar med töväder så kommer det fram en hel del!

På gångvägarna får man kolla noga var man sätter foten!
Den vita snön är ersatt av " drivor " med hundbajs!

En granne, som själv har två hundar, har satt upp skylten!
 
Det ser rent bedrövligt ut längs promenadvägarna!

Här kommer några bilder! Jag kunde satt in hundratals men hade varken lust  eller tålamod!






 

 
 
Av mängden att döma så måste det vara en väldigt hög andel av hundägarna som struntar i att ta upp!
 Konstigt, jag ser aldrig någon som lämnar efter sig!
De måste bli brottslingar när ingen ser dem!
 
Hundägare borde ju vara extra intresserade och hålla koll på varandra!
När de är ute och går är det ju minst sex fötter som använder marken!
 
 
Jag har två starka önskemål:
 
1.
Att hundägarna bättrar sig och tar reda på bajset!
 
2.
Att de som lämnat själva trampar i bajs och gärna går några varv hemma i bostaden innan de märker något och tar av sig skorna!
Hunden får gärna  också ta med lite in i bostaden!
 
Jag promenerar ogärna när det är mörkt, man måste se väl!
 
 
Lev väl!
 

10 kommentarer:

  1. Håller med,här ser det oxå bedrövligt ut !! Bara en del föregår med gott exempel och
    plockar upp efter hunden !!!
    Många springer lösa utan koppel oxå !!

    Ha det gott....

    SvaraRadera
  2. Skitäckligt inlägg, om jag får vitsa till det lite .... Håller med och kan inte förstå att hudägare inte kan plocka upp efter sej. Jag har inte vovve just nu, men är uppvuxen med hundar och har haft hund i halva mitt vuxna liv och jag erkänner att jag slarvat nån gång när vi varit i skogen..... Men bara då! Ha´re

    SvaraRadera
  3. Detta är ett jätteproblem och vi fattar inte varför det ska va så svårt att ta upp efter sin hund. Vi tycker att det är en självklar sak att ta upp efter Molly. Vi har haft problem med hundägare som låtiit sin hund göra ifrån sig i direkt anslutning till vår tomt, det blir ju lätt så att omgivningen tror att det är vi som låter det ligga kvar efter Molly. Vi satte då upp en stor skylt och satte dessutom upp en rulle med bajspåsar som extra service. Men det gjorde ingen skillnad!! På vintern tycks det vara extra besvärligt att ta upp efter sin hund, det ät julrätters att sparka över lite snö och sedan tro att det försvinner, men så är det ju icke. Det ser på många ställen för djävligt ut när snön smälter, vilket dina bilder med eftertryck visar. Var en måste ju ta chansen att säga åt dessa hundägare att ta upp efter hunden, men dessa syndare tycks vara ena riktiga ögontjänare för det är sällan man ertappar någon. Som hundägare skäms man, speciellt i snösmältningstider då eländet kommer idagen och blir synligt och dessutom luktar illa. Ha det gott och lev väl, 3M

    SvaraRadera
  4. Det som göms i snö kommer upp vid tö....nog är det ett sant ordspråk. Vi har ingen hund, men ser på våra promenader en hel del av det hunden/husse/matte lämnar efter sig. På storleken kan man också se om det är en stor eller liten hund.
    I Spanien är det lika dant men där finns ju många vild-hundar.
    Jag går alltid med ögonen ner i backen för att inte trampa i någon hög. I städerna och även byarna så tar "gatsoparna" hand om skiten, på den del som hör till deras område. Även där är det böter om man kommer på syndarna. Förr var det bedrövligt på gatorna, men det har blivit bra mycket bättre sedan böterna infördes, och det är inte så många hundar, som inte har någon husse/matte längre.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  5. Fy farao... så irriterande... och äckligt!! Blir vansinnig på folk som inte tar upp efter sina hundar... vilken slöhet! Har haft hund fram till för 3 år sedan och nog sjutton såg man till att alltid ha några "bajspåsar" i fickan. Hoppas det blir bättring efter grannens skylt...
    Kram

    SvaraRadera
  6. Håller med dej Lennart, att en del hundägare är ena riktiga"skit"stövlar. Hur skulle det se ut om vi människor skulle lämna efter oss på detta sätt...:) om hundägarna har så dåliga ryggar så dom inte orkar böja sig ner o plocka upp skiten efter hunden...då ska dom inte ha hund!! Kram

    SvaraRadera
  7. Jag skulle kunna lägga ut motsvarande härifrån, fast det inte har varit någon snö. Här är inte plastpåsarna lika vanliga som hemma, så då kan du förstå hur det är. Ha dé fortsatt bra. /Elisabeth

    SvaraRadera
  8. Fy så äckligt det är med denna skit, som kommer fram överallt! Man får se till att gå medans det är ljust ute, vilket inte alltid är så lätt att passa. Våran brevlåda har varit ett intressant objekt för någon hund, den har nämligen använts som kiss plats! Och med tanke på strålens höjd är det en större hund. 1cm från luckans nederkant har strålen hamnat, hittills har posten klarat sig. Då kan man också undra: Hur är den matte/husse funtad, som låter sin hund kissa på en brevlåda?!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag gillar inte skitprat och ännu mindre gillar jag detta fenomen. Jag blir minst sagt arg, av att se denna lathet som styr vårt land och boende numera. Vid vår i Aneby enda bankautomat låg en hög av högsta storlek. Stod man bakom högen räckte man knappt fram. Stod man innanför högen var man för nära. Nästa gång jag gick förbi var den uttrampad.

    Varför har man hund när man beter sig på detta vis? Vi hade hund i över tretton år. Brownie gick nästan alltid lös. I skog och mark försvann hon in i täta buskage och gjorde sina behov. På samhället fanns ju alltid en plastpåse med, för att kunna plocka upp.

    Usch vad arg jag blir, inte på dig Lennart, utan på alla dessa slarviga människor och framför allt hundägare som i detta fallet. Kan vi inte börja ta kort och polisanmäla dem vi ser? Kram.

    SvaraRadera
  10. När Nellie och jag är ute på våra promenader så möter vi också en hel del hundskit som något idiot till hundägare lämnat kvar efter sig. Jag blir också väldigt arg, vilket märkligt och äckligt beteende. Har lagt märke till att merparten är kvarlämnat efter större hundar. Kan det möjligen vara så att man inte vill belasta den egna soptunna som numera vägs då den töms och man får betala efter vikten? Det är minsann inte kul att vara hundägare och se denna slapphet.

    SvaraRadera