torsdag 30 maj 2013

Trafikkaos

i Stockholm under tisdagen!

En SL- buss hade " hamnat " alldeles fel och fastnade i Klaratunneln!

Så såg det ut!

Svenska Dagbladet rapporterar:
" Klaratunneln i centrala Stockholm var under tisdagen avstängd i mer än elva timmar efter att en SL-buss fastnat i den södra infarten. Olyckan, som inträffade strax efter klockan ett på tisdagsnatten, berodde på att den biogasdrivna bussen var för hög för att normalt kunna köra genom tunneln. Som en konsekvens av olyckan var trafiken i Stockholm i det närmsta lamslagen under morgontimmarna.
– En sådan här situation slår ut större delen av vägtransportsystemet. Vi har fått enorma störningar, det är svårt att sätta något specifikt ord på det, men det här visar på svårigheterna och konsekvenserna av störningar i vår region, säger David Kernell, enhetschef på Trafik Stockholm.
Jonas Eliasson, professor i transportsystemanalys på Kungliga tekniska högskolan, uppskattar att tisdagens trafikkaos kostade Stockholm 50-70 miljoner kronor. Förklaringen till den höga prislappen är de många efterverkningarna som kommer av en större trafikpropp. Dels kan det göra invånarna i Stockholm mindre benägna att ta ett arbete i en annan del av staden, dels kan det leda till att bostäder i områden långt utanför city sjunker i värde. "

Vilka konsekvenser och vilka enorma summor det handlar om bara för att en buss fastnar!

Folk kommer inte till arbetet, varor når inte fram och vården får problem, varken patient eller läkare kommer fram.
Några exempel på saker som innebär kostnader i onödan!

Det behövs inte mycket för att skapa kaos i den täta trafik som vi har.
En buss fastnar och i princip hela Stockholm står stilla!
SL utmärker sig igen!

Lev väl!

3 kommentarer:

  1. Det blir lite kaos när sånt händer. Kram

    SvaraRadera
  2. Tur att det inte var Alma som körde fast. Kram.

    SvaraRadera
  3. Efter 4 dagar i storstan inser man att det är fullständigt galet att bo där överhuvudtaget. Vi är lika glada varje gång vi får lämna stan. Saknar så klart grabben, men vi får ta igen det på annat sätt. Med alla de byggnationer som pågår är det mer eller mindre kaos hela tiden hörde vi på radion. Så många ska inte köra i innerstan heller. Du har gjort rätt som sålt bilen. Kram 3 M

    SvaraRadera