tisdag 8 november 2011

Reseminnen 2

Årets långresa förde oss bl. a  till Dubrovnik i Kroatien. Under 5 1/2 vecka körde vi 850 mil och besökte 11 länder under vägen fram och tillbaka:
Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Bocnien i Hercegovinia, Serbien, Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen. Vi har otaliga minnen från denna resa och det är tur att man skriver dagbok.
Vi körde med hjälp av GPS; en på småvägar för att få se lite annorlunda landskap. Under fyra dagar i forna Jugoslavien såg vi inte en enda turist men däremot såg vi landsbygd som påminde oss om förr i tiden. Det vanligaste jordbruksredskapet var häst och vagn, mycket spännande att uppleva.

I Serbien blev vi stoppade av polis, många tankar om vad som skulle ske flög genom huvudet. Jag öppnade sidorutan och en polis sträckte in armen och vred på ljusreglaget. Det visade sig att jag kört med endast parkeringsljus sedan  vi fick nya bilen i maj. Vi kunde skratta ut.
Vi parkerade lite längre på två platser. 5 dagar i Dubrovnik med sol och bad, 5 dagar vid Balatonsjön i Ungern, två natursköna platser men också väldigt turistiska.

Det enda tråkiga som hände var att vi blev bestulna på elkabeln. Vi stod på en campingplats i Bratislava som var omgärdad av ett högt staket och hade två bemannade poliskontor inne på området, det kändes tryggt. Döm om min förvåning när jag kom ut på morgonen och upptäckte att kabeln var borta.
Vi fricampade flertalet nätter utan att att det hände något obehagligt men på en polisbevakad camping hände det.
Några bilder:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar