onsdag 28 september 2016

Kroatien

är ett populärt resmål, med all rätt.

Semesterresan 2011, Irene arbetade ju fortfarande, förde oss bland annat till Kroatien.

Så här skrev jag på bloggen 2012:

2011 års långresa förde oss bl. a  till Dubrovnik i Kroatien. Under 5 1/2 vecka körde vi 850 mil och besökte 11 länder under vägen fram och tillbaka:
Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Bocnien i Hercegovinia, Serbien, Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen. Vi har otaliga minnen från denna resa och det är tur att man skriver dagbok.
Vi körde med hjälp av GPS; en på småvägar för att få se lite annorlunda landskap. Under fyra dagar i forna Jugoslavien såg vi inte en enda turist men däremot såg vi landsbygd som påminde oss om förr i tiden. Det vanligaste jordbruksredskapet var häst och vagn, mycket spännande att uppleva.

I Ungern blev vi stoppade av polis, många tankar om vad som skulle ske flög genom huvudet. Jag öppnade sidorutan och en polis sträckte in armen och vred på ljusreglaget. Det visade sig att jag kört med endast parkeringsljus sedan  vi fick nya bilen i maj. Vi kunde skratta ut.
Vi parkerade lite längre på två platser. 5 dagar i Dubrovnik med sol och bad, 5 dagar vid Balatonsjön i Ungern, två natursköna platser men också väldigt turistiska.

Det enda tråkiga som hände var att vi blev bestulna på elkabeln. Vi stod på en campingplats i Bratislava som var omgärdad av ett högt staket och hade två bemannade poliskontor inne på området, det kändes tryggt. Döm om min förvåning när jag kom ut på morgonen och upptäckte att kabeln var borta.
Vi fricampade flertalet nätter utan att att det hände något obehagligt men på en polisbevakad camping hände det.

Har tyvärr inte många bilder kvar men här kommer några:Vi skulle gärna besöka Kroatien igen.

Lev väl!

8 kommentarer:

 1. Gör absolut ett besök igen:) Det är så fachinerande grönt vattnet:)) och så rent o fint där. Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vi planerar en resa till Kroatien nästa år. När vi besökte Elmia var det någon som sa att det var besvärligt på campingar med större bilar där. Hur upplevde ni detta?
  /Ann-Sofie och Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns både trånga och stora tomter, man får kolla innan man åker in.

   Radera
 3. Verkar härligt att resa dit med!

  SommarKramar fr +28 i skuggan

  SvaraRadera
 4. Många trevliga minnen och bilder från den resan! Vi gjorde ett par liknande resor med personbil, innan vi blev med bobil.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är Kroatien njutbart. Det vi sett av Frankrike, överglänser Kroatien ganska mycket, med våra ögon sett.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kroatien är verkligen fint! Ungern skulle vi gärna också se mer av med husbil :)

  SvaraRadera