torsdag 27 juni 2013

Kroatien

är ett land som många turistar i, inte minst bobilsfantaster!

Vi var där för två år sedan och åkte runt! Vi blev också imponerade av naturen!

Kroatien har en lång kust med vacker och dramatisk natur!
Vi åkte kusten på småvägar från Slovenska gränsen till Dubrovnik!
Gissa om codrivern skrek och stampade i golvet när det saknades räcke och stupade rakt ner 300 meter!

Badstrand och dramatiska berg nära varandra!

Vi badade i Adriatiska havet som har inbjudande vatten!

Dubrovnik besökte vi några dagar men det var allt för turistiskt för att falla oss i smaken!

På måndag den 1/7 inträder Kroatien  som 28:e medlem i EU.
Det innebär förmodligen att det blir ännu lättare att besöka landet och turismen, som redan är en stor inkomstkälla, kommer att främjas!

Personligen tycker jag att EU är en, i många stycken, helt galen organisation som ägnar sig åt tokerier och kostar enorma summor i administration.

När det begav sig röstade jag ändå JA i förhoppning att vi skulle slippa krig i Europa!
Det var så det började en gång i tiden!
Tyskland och Frankrike var trötta på kontroverser och träffade ett handelsavtal!

Lev väl!

6 kommentarer:

 1. Kroatien skulle vi också vilja åka till...om det inte vore så vansinnigt långt dit för oss. Vem vet, kanske det blir en tur dit någon gång. Vi har kompisar fr Bosnien och dom har varit och badat i adriatiska haven bl.a. Dom rekommenderar stället varmt. Härliga bilder Lennart. Kram:-)

  SvaraRadera
 2. Kroatien verkar vara ett fint resmål enl.bilderna !!!
  Jag drack en go Öl från deras land häromdan,Karlovacko !!
  Pröva den får ni se,jättegod !!!!

  Ha det gott....Kram

  SvaraRadera
 3. Vi reste många år i Kroatien, vi körde autostrada, vi körde serpentinvägar och åkte berg och dalbana med Bobilen ofta utan vägräcke. Vi körde bland annat genom om en by som hette Cerpentina. I Kroatien ser man hur mycket Bobilar som helst och väldigt många från Sverige. Jag är mycket förvånad, att vi ser så få svenska Bobilar i Spanien sommartid. Kram

  SvaraRadera
 4. Kroatien.....dina bilder lockar....dit skulle jag vilja åka. Kanske man kan åka dit på hösten? Det är nog inget land man åker till på vintern i alla fall ..tror jag. Det tål att tänka på.
  Ha de gott.

  SvaraRadera
 5. Vi har åkt runt i Kroatien, Bosnien och Slovenien... men det var innan bobilslivet började :) Vattnet är underbart vi Adriatiska havet, men jag blev väldigt förtjust i Slovenien - trevliga människor och vacker natur.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Har besökt de delarna ett antal gånger på gamla Joguslavientiden. Var fint redan då. För befolkningen är nog inträdet väldigt viktigt. Om EU är bra eller dåligt är ibland svårt att säga eftersom vi bara delvis är medlemmar och ska alltid hålla på och hatta med halvmesyrer. Antingen är man medlem fullt ut eller så inte. Sverige ska alltid vara bäst i alla lägen och få bestämma så mycket som möjligt, trots att vi är ett litet land. Hur viktigt är det med snuset t.ex. Löjliga frågor att diskutera ibland. Men Kroatien kommer nog att vinna på inträdet som blir fullt ut med Euro också. Kram 3 M

  SvaraRadera