fredag 23 november 2012

Svenska

talas inte alls på de byggarbetsplatser jag passerar på mina promenader!

Däremot talas många andra språk som jag inte förstår!

Entreprenörer är de stora svenska byggjättarna men de anlitar troligen underentreprenörer som i sin tur anlitar underentreprenörer!

Till och med den här jättekranen kommer utifrån!

Registrerad på andra sidan Östersjön! Underunderentreprenör!
 
Lennarts tankar kommer igång!
 
Hur kan det vara lönsamt att hämta kran så lång borta?
 
Vilka säkerhetskrav har de där?
 
Har han som kör något betalt?
 
Andra fordon på bygget är också utländska. Är det tillåtet!

Jag misstänker att man utnyttjar människor som har det besvärligt!

Vid husbilsresor under de senaste åren har jag slagits av hur många långtradare som är utlandsregistrerade! De verkar vara  i majoritet!
Förresten så många lastbilar det är på vägarna överhuvudtaget!
Vissa tider på vissa sträckor möter man flera lastbilar än person bilar!

Varför har det blivit så här?

Fusk med lagar, avtal och skatteregler måntro?

Detta veckoslut blir det hemmapyssel och bilen får vila!

Lev väl!

7 kommentarer:

 1. Visst är det så, att det är mest utlänska språk som pratas på många arbetsplatser. Man undrar hur dom tänker, som du sa ang kranen?? Helt korkat. Håller med dej ang långtradare också. Det är sant att man ibland möter mer långtradare än personbilar efter vägarna. Oj! om dom kunde åka järnväg istället! och försvinna fr vägarna. Jag gillar dom inte. Trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med dig....på vår väg söderut i år så var det många långtradare på vägarna. Jag räknade en gång till 18-20 st på rad......det var på vår väg från östkusten till västkusten i norra Spanien. Vägarna är så sönderkörda att man många ggr måste hålla sig i vänsterfilen. Husbilen mår inte bra av så dåliga vägar. Man undrar om det inte finns tillräckligt med järnvägar eller vad beror det på?

  SvaraRadera
 3. Ja nog är det pengarna som styr allt nu för tiden !!!
  Men till vilket pris undras och säkerhet ??

  Ha det gott......

  SvaraRadera
 4. Mycket som blivit konstigt... företagen vill sänka lönerna, det tummas på säkerheten... man undrar ju hur det ska sluta...
  Ha en bra helg... trots allt...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig Lennart i det mesta. Visst funderar man på vart vi är på väg. Inte så konstigt att vissa politiska partier växer oavbrutet. De flesta svenskar gillar inte detta, mer än de som tjänar grova pengar på att anlita entreprenörer från från lågkostnadsländer. Kram Matts & Birgitta.

  SvaraRadera
 6. Det är klart att det är pengarna som styr. Det gör tyvärr nästan allt i vårt samhälle nu för tiden. Dessutom finns det inga skrupler om hur man får pengarna heller. Det är ju tyvärr den attityden som blivit den gällande i vårt samhälle de senaste åren. Bristande moral och etik. Dessutom har ju våra folkvalda i riksdagen visat hur det skall gå till. När nästan hälften av de som inte fått plats i riksdag efter de två senaste valen fortfarande uppbär full lön och aldrig anmält sig villiga att söka jobb utan lever på ett felaktigt system. Det är samma sak när det gäller lastbilarna. Det finns inte tillräckligt bra järnvägar och det är för dyrt. Ibland blir det väldigt fel i våra system och hur det tänks och handlas, tyvärr. Men så är det när alla tänker på sin egen vinning och inte tänker i större skala. Tror vi. Kram 3 M

  SvaraRadera
 7. Det gäller att YI följer upp arbetsförhållandena och att fackföreningarna också "skriker" högt! Kortsiktig lönsamhet är inte av godo för arbetstagare! Ha dé!

  SvaraRadera