Gästabud – en gammal tradition
För cirka 150 år sedan var det tradition att mjölnaren, slaktaren, kreaturshandlaren och vedhandlaren en gång om året bjöd de viktigaste bönderna på en riktig brakmiddag. Bönderna fick äta och dricka gott (och rejält!).
Detta gjordes för att "underlätta" inköpen av böndernas produkter. Man valde ut de bästa råvarorna från de lokala producenterna. När bönderna så småningom själva tog hand om marknaden genom sina föreningar så försvann dessa middagar.
Nu har Westerqwarn tillsammans med ett antal lokala producenter tagit upp denna fina och gamla tradition (dock utan syftet att "underlätta inköp").
Westerqwarn håller gästabud några få gånger per år och nu lyckades vi pricka in ett tillfälle!
På dagen fortsatte vi pyssla om bobilen så nu är det fräscht över allt!
Den är tvättad utvändigt, fönstren putsade och invändigt har vi dammsugit, torkat och städat i lådor.
Nu är det bar å åk!
50 ungdomar övernattade i tält bakom oss, trevligt!
Rödbetor!
Lufttorkad fläskkarrè!
Lev väl!
På dagen fortsatte vi pyssla om bobilen så nu är det fräscht över allt!
Den är tvättad utvändigt, fönstren putsade och invändigt har vi dammsugit, torkat och städat i lådor.
Nu är det bar å åk!
50 ungdomar övernattade i tält bakom oss, trevligt!
Kvällens meny!
Marina och Johan berättar om kvällens middag!
Verktygen!
Lufttorkad fläskkarrè!
Rostbiff!
Kanelkaka med glass!
Westerqwarn skulle enligt min mening ha några stjärnor!
Vi har också tänkt att passa in något av Gästabuden med ett besök, men än har det liksom inte passat... men någon gång ska det väl bli av :)
SvaraRaderaKram
Men vad god mat du visar...jag blir ju jättehungrig:) Kram
SvaraRaderaVerkar vara ett Toppenställe ni har som tredje hem där!
SvaraRaderaMånga goda rätter ni intagit,mums!
Ha det gott o njut.....Kram
Detta hade vi inte tackat nej till, om vi varit i närheten. Kram
SvaraRaderaSåg helt ok ut!!
SvaraRadera