onsdag 26 augusti 2015

F B K

står i detta fall för Figeholms Båtklubb!

Deras ställplats hamnar mycket högt på vår topplista!
Absolut bland de allra främsta!

150 kronor för allt vi behöver och lite till!

Vi började gårdagen med en kopp i morgonsolen!

Smutstvätten lastad!

Två tvättmaskiner och två torktumlare, ingår!

Superfina toaletter...

....och duschar, ingår!

Vitt och rent!

Gott  om insekter nu så man får ta lite då och då!

Tvätten på tork!

Sa jag att Wifi ingår också!

Pappers ordförande på Figeholms Bruk kom och hälsade på en stund i går kväll!
Vi hade en del case tillsammans när det begav sig så vi hade en hel del att ventilera!
Trevlig pratstund!

Bilägger två dokument från 2005 nedan så den som vill kan läsa om en affär vi hade tillsammans:

-----------------------------------------------------------------

Svenska Pappersindustriarbetareförbundet
2005-11-03

Pressmeddelande

Pappers varslar om strejk vid ABB Figeholm – total arbetsnedläggelse

- ABB Figeholm och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen tvingar oss att ta till denna kraftfulla åtgärd för att skydda våra medlemmar mot lönedumpning och kraftiga försämringar av arbetsvillkoren, säger Pappers förbundsordförande Sune Ekbåge. 

- ABB och Teknikföretagen vill uppenbarligen slå sönder den svenska framgångsrika kollektivavtalsmodellen. Man har avsiktligt satt sig över den på svensk arbetsmarknad grundläggande principen om gränsdragning mellan olika fackförbunds kollektivavtals tillämplingsområde. 

- Konflikten vid ABB Figeholm gäller inte bara den enskilda fabriken. Den skär rakt igenom den svenska modellen med kollektivavtal för rättvisa och ordning och reda. Arbetsgivarna får nu ta ansvaret för den konflikt man iscensatt, säger Sune Ekbåge. 

Bakgrund: Vid Figeholms Bruk har pappersavtalet gällt sedan 1932. Genom en organisatorisk åtgärd i form av en fusion har ABB gjort så att ”Teknikavtalet Metall” som tecknas mellan Teknikarbetsgivarna och Metall nu efter en skiljedom gäller för Pappers 130 medlemmar vid bruket. Det innebär att det är avtalslöst tillstånd som ger Pappers möjligheten att varsla om konflikt. 

Idag visade det sig vid centrala förhandlingar i Figeholm att Teknikföretagen avvisar Pappers krav på ett företagsavtal. Konsekvenserna av arbetsgivarlinjen skulle bli dramatiska försämringar för de anställda. LOs styrelse har enhälligt beslutat att det är Pappers som ska träffa kollektivavtal vid ABB Figeholm. 

- Under två långa år har jag gjort allt som står i mänsklig makt för att få ABB och Teknikföretagen att ta reson. Men de har bestämt sig för att jaga sina anställda, våra medlemmar in under ett mycket sämre avtal. Genom lönedumpning ska man maximera vinsten, säger Pappers avtalssekreterare Lennart Olovsson på plats vid förhandlingarna i Figeholm.

- Min högsta vilja är nu att snabbt fortsätta förhandlingarna, jag är ständigt tillgänglig. Det vi kräver är för mig en självklarhet. Varje enskild medlem i Pappers har rätt till det avtal som man centralt och lokalt upparbetat sedan 1932. Det är orimligt att med maktspråk och för snöd vinnings skull på ett ögonblick radera 130 pappersarbetares självklara rättigheter. 

- Om vi inte når en överenskommelse blir det en total arbetsnedläggelse vid ABB Figeholm den 15 november, säger Lennart Olovsson. Pappers vann på Figeholm - strejkhot avblåst

Publicerat måndag 14 november 2005 kl 18.32

Fackförbundet Pappers vann striden på Figeholms bruk norr om Oskarshamn. Ställda inför hotet om strejk accepterade Teknikarbetsgivarna fackets kollektivavtal. Pappers förhandlare Lennart Olofsson kallar uppgörelsen för en stor seger.
– Att jag är nöjd beror på att deras attack mot vårt avtal var ett fösök att dumpa lönerna och nu har vi stått emot det och resultatet har blivit en liten kostnadshöjning för dem. Det tycker jag är en signal att man ska inte attackera avtalen och försöka lönedumpa genom kollektivavtal, säger Lennart Olofsson.
Hur nära en konflikt var ni?
– Ja, man hade börjat stanna ner. Det är ju en processindustri så redan mitt på dagen idag började man förbereda avslut.
Strid om kollektivavtal
Förhandlingarna återupptogs i fredags, då Arbetsdomstolen slog fast att en strejk vid ABB-ägda Figeholm skulle vara laglig. 
Teknikarbetsgivarna ville tillämpa Metalls kollektivavtal för de anställda, men gav med sig ställda inför hotet om strejk. Då hade Transport, Byggnads och Elektrikerförbundet varslat om sympatiåtgärder.
Överenskommelse under tvång
Teknikarbetsgivarnas chefsjurist Anders Weihe är långt ifrån nöjd och anser att facket tvingade fram en överenskommelse.
– Man kan ju bara konstatera att den situation som vi befann oss i, det var ju att välja mellan att acceptera medlarbudet eller att låta den här konflikten gå i verkställighet. Det innebär ju en tvångssituation där man väljer att inte drabbas av den här konflikten, säger han.
----------------------------------
Det var Teknikföretagen som bjöd upp till dans och dansa fick de verkligen och Pappers förde dansen!

Lev väl!

6 kommentarer:

 1. Kul att hitta sina favoritplatser :-)

  SvaraRadera
 2. Bara trevliga minnen därifrån alltså :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är Figeholm en riktig "Pärla" till ställplats,tyckte vi med!
  Inte mer än rätt att avtal är till för att följas,Bra Jobbat där!

  Ha det gott o njut vidare....Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Lennart och Iren för en trevlig pratstund. Det fans manga fina minen att dryfta. När ni kommer näste gang måste det bli middag med.MVH
  Dennis

  SvaraRadera
 5. Jag glömde säga Grattis på födelsedagen Lennart

  SvaraRadera
 6. Ser mycket prisvärt ut, dags att åka dit. Kram

  SvaraRadera