onsdag 29 augusti 2012

KABE forever

som det känns nu!

KABE befäster innehavet av ledartröjan och inför fem års nybilsgaranti!

Det var den stora nyheten när KABE- tidningen kom! KABE ligger i tätposition, bra!
När vi började fundera på Husbil 2009 så tittade vi på KABE.
Aldrig att jag betalar 800 000 för en husbil sa jag då!

Drygt ett år senare hade vi beställt en KABE!
Då kostade den betydligt mycket mer men så blev det!

Vår första KABE var dubbelt så dyr som vår första husbil, som också var ny,  men vi säger att den är mer än dubbelt så bra!
Den är värd pengarna med tanke på all utrustning, komfort och kvalité!

Vi har haft lite småfel som rättats till och vi har då fått mycket bra service på Caravanhallen som jag har på promenadavstånd!

Vi är helt enkelt supernöjda så här långt!

Lev väl!

4 kommentarer:

 1. Adria förstärker oxå sin ledarposition med
  att införa 5-års garanti för sina husbilar
  och husvagnar,helt rätt !!!
  Vi är oxå nöjda med vår Matrix så visst är
  de bra bilar o vagnar de med !!!
  Mycket pengar men vi lever bara en gång så
  det gäller att unna sig nåt man gillar :)

  Ha det gott......

  SvaraRadera
 2. Visst är det konstigt vad fartblind man blir när det gäller husbilar iallafall. Det är mycket pengar för våra bilar. Men säger som du...det är värt vartenda öre. Instämmer med föregående talare också:-) att man lever bara en gång...gör det ordentligt då:) :)Skönt att ha så nära till verkstan om det skulle behövas rättas till nåt under garantitiden. Vi bytte företag o måste åka 5 mil enkel väg...Men vad gör man inte för den bil man vill ha. Kram

  SvaraRadera
 3. När vi köpte vår första Kabe frågade vi en av säljarna på Elmia, av ett annat märke som säljer mycket bilar. Hur mycket isolering är det i era husbilar? Jag frågade tre gånger och fick undvikande svar varje gång. Då beslöt jag mig för att samla in alla uppgifter på alla intressanta bilar. Jag gick hem med 10 kg broschyrer från mässan.

  Sedan satt jag en hel dag hemma och räknade. Vad kostar bilen, vad kostar alla de saker jag absolut vill ha, som till exempel plattvärmeväxlare? Jag kom fram till att en Kabe WL (2006 års modell)
  blev billigare i standardutförande än att lägga till allt jag ville ha på en vagn som då kostade runt en halv miljon. Jag har full förståelse för er som köper en billigare husbil och inte är ute i alla väder som vi.

  Jag åkte till Kabe Tenhult och sa bara att jag vill köpa en Kabe Travelmaster WL, vad kostar den i mellanpris mot den jag har? Priset jag fick för min förra husbil var dock så lågt att jag fortsatte vidare till en annan handlare. Där fick jag 80 000:- mera för min förra bil och vi gjorde affär på mindre än fem minuter. Jag hade läst så mycket om bilen, så jag visste allt om den, och det var bara priset kvar.
  Jag är verkligen nöjd idag med min andra nya Kabe. Mvh Mr Kabe.

  SvaraRadera
 4. De flesta Kabeägare är nästan maniska med sina bilar och öser lovord om dem. Det kan vi förstå, för det är väldigt fina bilar. Kabe har tyvärr inte den planlösningen som vi ville ha, dessutom ville vi ha en helintregrerad bil. Men tyvärr blev det mycket fel på bilen, ett riktigt måndagsbygge. Vårt badrumsgolv har spruckit för andra gången. Detta tillsammans med en väldig massa småfel som delvis beror på säljande företaget Tumbo, har gjort att vi är väldigt besvikna på dem i första hand. Att det ska ta så lång tid med reservdelar och service det är något som vi husbilsåkare snart måste agera stark emot. Vi betalar dyra pengar, återförsäljare tjänar massor av pengar och bygger de allra värsta utställningar, för det de klår oss på. Vi hoppas att det löser sig med problemen snart. Skall när allt är utrett, berätta om hela den olustiga historien om den, var så säker. Vi kollade väldigt noga innan vi bytte och Dethleffs är ju bland de största tillverkarna. Trodde man kunde lita på dem. Men....
  Den helintegrerade Kaben är på tok för dyr och har fortfarande ingen queenbed. Så vi får se vad det blir nästa gång. Kram 3 M

  SvaraRadera